padel i Vaggeryd

Spela Padel i Vaggeryd – En sport för alla!

posted in: Nyheter | 0

Vill du spela padel i Vaggeryd? Det är många som vill spela padel och det är förståeligt varför. Padel även kallat padeltennis är en mycket stor sport i Sydamerika och även i länder som Spanien, Italien, Frankrike och Portugal. Det land som har flest antal utövare inom padel är Argentina med över 4 miljoner spelare. I Europa är det Spanien som har flest medlemmar i olika padelföreningar. Spanien är även kända för att ha de allra duktigaste padelspelarna. Padel som tävlingssport har totalt 19 medlemsländer i det internationella förbundet och Sverige är ett av dessa länder.

Självklart arrangeras det turneringar och cuper över hela världen. EM och VM arrangeras vartannat år och lockar en hel del publik. Padelspelandet har de senaste åren expanderat i Sverige och vi ser nya arenor och banor i små och större orter och städer.

Att spela padel i Vaggeryd

Att spela padel i Vaggeryd är möjligt, precis som i många andra städer och orter. Padel är en mycket simpel sport att spela. För att förklara spelandet av padel kan man se det som en blandning av tennis och squash. Storleken på själva banan är 10m x 20m och omringad av glasväggar som är 3 möter höga. Dessa väggar kan man använda i spelet för att få över bollen till motståndaren. Mitten av banan delas med ett nät och padel spelas i de allra flesta fall dubbel.

Det som gör padel till en fantastisk sport är att alla kan träffa bollen och få ut något av sporten. Självklart är det bra träning och det blir vad du gör det till beroende på din nivå. För att spela padel i Vaggeryd behöver man inte någon erfarenhet av racketsporter för att kunna spela och njuta av sporten. Padel är en mycket rolig sport och enkel att lära sig – av den anledningen är padel en mycket snabbt växande sport. För att spela padel behöver man inte några tidigare erfarenheter av racketsporter. Det är enkelt att komma i gång och vill man bli bättre finns det alltid motståndare i olika klasser. Padel är kul för den som vill testa en ny sport och ger en omväxlande vardag där man får social interaktion när man spelar två mot två. Padel kan spelas av alla oavsett kön och hur gammal du är.

Finns det padelarenor i Vaggeryd?

Det är fullt möjligt att spela padel i Vaggeryd. Att hitta en arena är inte svårt. Nedan listar vi de padelarenor som finns i Vaggeryd.

  • Vaggeryd padelcenter, Galoppvägen 7, 567 92, Vaggeryd
  • Balder Padel, Ödestuguvägen 42, 567 32, Vaggeryd

Du väljer helt enkelt själv vart du vill spela padel i Vaggeryd!

Köpa padelracket – tänk på detta först

Ska du spela padel i Vaggeryd är det viktigt att du har ett bra padelracket. För dig som är nybörjare är det viktigt att hitta en padelracket som passar dig. Har racket en stor sweet-spot kommer det vara mer förlåtandet och göra spelet lättare och roligare att komma igång med. Är du mer rutinerad och har hittat din spelstil finns det racketar som har egenskaper som passar dig. Dessa egenskaper är kontroll, hastighet och känsla. En racket som är hårdare är lättare att kontrollera för den som slår hårdare. En mjukare racket hjälper till med att få upp en högre hastighet på bollen.