Skidutrustning

Underställ för skidåkning

posted in: Nyheter | 0

Ett underställ för skidåkning är förutom pjäxor och skidor något väldigt viktigt när du ska åka skidor. Har du någon gång funderat på att skippa understället så tänk om en extra gång. Jag ska i detta blogginlägg berätta varför det är så viktigt med just ett bra underställ. Ett underställ är ett baslager som man har närmast kroppen och som bidrar till att reglera din kroppstemperatur genom att leda bort svett från kroppen. Genom att använda ett bra underställ kommer du att hålla dig torr, vilket är en av det viktigaste faktorerna under din skidåkning. Ett underställ kommer även att hålla dig varm tillsammans med en skidjacka och ett par skidbyxor. Även fast du är varm av dig och tänker att du kanske inte behöver ett underställ så bör du även ha ett underställ på dig. Eftersom understället leder bort svetten så gör det nämligen din kroppstemperatur mer behaglig och du blir inte lika varm.

 

Vilket material ska understället vara tillverkat i?

När du ska köpa ett underställ anpassat för skidåkning är det viktigt att materialt är tillverkat i ett material som leder bort fukt från din hud. Ett underställ är därför ofta tillverkat i polyester, nylon, polypropen eller merinoull. Jag vet att jag har stött på endel underställ i siden, men se upp för detta material då det inte alls är i närheten av merionoull elller syntetiska material.  Här kommer ett tips på ett snyggt och bra underställ som faller mig i smaken. Ett underställ tillverkat i 100% merinoull och har en väldigt snygg design samt passform.

Understall skidakning(1) Understall skidakning(2)

Underställstips

Ett underställ i bra kvalite behöver inte tvättas efter varje besök i skidbacken. Egentligen finns det bara en tumregel när det kommer till tvätt och det är att understället bör tvättas när det börjar lukta illa. Det är också viktigt att det får torka efter varje gång du använt det. Att lägga undersället i garderoben när det är lite halvsvettigt gör att det snabbt börjar lukta illa och behöver tvättas direkt.

Över ditt underställ kommer ditt andra lager som ofta kallas mellanlager. Det är detta lagret som bör ge lite värme och är ett så kallat isolerings lager. Här kan du tillexempel ha på dig något klädesplagg tillverkat i fleece eller något annat syntetiskt isolerat plagg. Det är alltså klädesplagg som är varma som du ska leta efter här.

När man ska välja underställ struntar många i hur det ser ut. Men ofta på afterski eller när man kommer hem till sin stuga, så tar man av sig skidjackan och mellanlagret för att det snabbt blir varmt. Hur snyggt är det inte då att ha på sig ett tjusigt underställ i en fin färg och en snygg design? Jag menar, titta bara på detta läckra underställ:

Understall skidakning(3)

Understall skidakning(4)

 

Hoppas att du genom detta blogginlägg känner dig trygg med vilket underställ för skidåning du ska köpa till din nästa skidresa.