privatleasing-nyaste-nytt-nar-det-galler-att-skaffa-bil

Privatleasing – nyaste nytt när det gäller att skaffa bil

posted in: Nyheter | 0

Är du i behov av en bil eller har du funderat på att byta till en ny modell? Lönar det sig då att köpa eller privatleasa? Ser man på antalet nyregistrerade bilar för 2016 och vill hänga med i trenden så skall man absolut satsa på att privatleasa. Privatleasing ökade med 80% (45000 bilar) från tidigare år.
Skillnaden mellan att leasa bil privat och att köpa är följande:
När du privatleasar så betalar du endast för brukandet av bilen, det vill säga under den tid du använder bilen.
När du köper din bil så betalar du istället för ägandet av bilen.

Varför privatleasa?

Vi går mer och mer mot att tänka i månadsbudgeter. Det är en av orsakerna till att många tror att privatleasing är här för att stanna. Se bara på matkassarna som man för fem år sedan inte trodde skulle bli en så stor grej som det är idag.
Om man kollar från ett kundperspektiv är privatleasing idag väldigt fördelaktigt. Detta i och med att räntan är låg och att alla märken konkurrerar om att erbjuda det bästa paketet till lägst månadskostnad. När man privatleasar ingår oftast service, försäkring och vinterdäck i månadskostnaden.

Utmaningen för kunden är att hitta rätt bil till rätt månadskostnad i djungeln av erbjudanden. Det finns många olika sätt att söka efter dessa erbjudanden av privatleasing. Detta är orsaken till att det är så svårt att få en tydlig och enkel bild av vad som ingår i priset och vad som inte gör det när man jämför.

Hur hittar jag vad jag vill ha?

Ett sätt att söka efter privatleasing är att ta sig tid och åka runt till olika bilfirmor och begrunda olika offerter. Ett annat sätt är att använda sig av en jämförelsetjänst online. Ett exempel på en sådan tjänst är startupföretaget Biloffert.se som är en oberoende jämförelsetjänst. Här samlas alla märken och modeller på en och samma sida.
Fördelen när man använder sig av en oberoende part oavsett bransch är att man får opartisk rådgivning + att man sparar tid när allting är samlat på en och samma sida. Dessutom är rådgivningen och allt annat på hemsidan helt kostnadsfritt för konsumenten. Det finns inga motkrav eller krångliga medlemskap för att kunna se månadskostnader och jämföra erbjudanden mot varandra.

Så varför inte glömma det gamla tankesättet att måsta äga allt. Satsa på något nytt och häng med i trenden. Bestäm dig för att privatleasa din nästa bil och känn dig fri från alla förpliktelser som ägandet bär med sig!