Plåttak med bra takmaterial och takavvattning

posted in: Nyheter | 0

Funderar du på att renovera taket eller byta ut det helt och hållet? Har taket sett sina bästa år möjligtvis? Många av oss går i renoveringstankar och det är ett stort projekt som kräver mycket planering, pengar och tid. Däremot är det en självklar investering i både huset och dig själv.

Att välja tak till sitt hem eller fritidshus är som sagt en stor sak. Det är inte heller något man vill behöva göra ofta. Därför är det viktigt att du väljer ett högkvalitativt tak som lever upp till dina önskemål och krav. Experterna rekommenderar idag ett bra plåttak med lång hållbarhet och med generösa garantier.

Takmaterial

När du står inför val av takmaterial tycker experterna att plåt är det självklara valet. Varför kan du fråga dig själv? Anledningarna är många till att använda sig av ett plåttak. Plåt är ett mycket starkt och mångsidigt material som också är snyggt. Vid renovering av exempelvis äldre byggnader är plåttak dessutom att föredra eftersom materialet är lätt. Det behöver inte heller vara lika stabil byggkonstruktion som till exempelvis betongplattor och tegelplattor.

En av många fördelar med ett plåttak är att det har en yta som gör att både mossa och alger inte fastnar lätt. Snö rasar även av lätt vilket också är en bra fördel då vi bor i ett land där snö är vanligt.

Om du tänker att plåttak är något som passar ditt hus finns det många takmodeller att välja bland. Det finns exempelvis tak av plåt med solceller som passar till ett kustnära hus med en progressiv arkitektstil. Oavsett om du bor i en villa med en äldre stil i stan eller skogen, så smälter alltid plåttaket in om du väljer rätt.

Oavsett vilket finns det alltid ett plåttak som passar dina behov.

Takavvattning

Taksäkerhet och takavvattning gör ett tak helt komplett. Takavvattning är något som många ofta glömmer bort och kan tyvärr bli en nackdel för ditt hus. Det är många husägare som inte riktigt förstår värdet med takavvattning. Takavvattningen binder på ett estetiskt sätt samman taket med huset och färgen. En annan fördel är att det fyller en viktig funktion och gör stor skillnad. Takavvattningen skyddar huset från vatten och vattenskador och är en bra säkerhetsåtgärd. Ingen vill stå med vattenskador i huset och sedan behöva betala stora pengar för att åtgärda det. Många husägare tror att takavvattning är dyrt, vilket är en myt. Investeringen är ungefär lika omfattande som att byta ett fönster på ett hus. Kom ihåg att en vattenskada i värsta fall kan kosta mer än ett helt nytt tak.

När det kommer till material för takavvattning är stål överlägset bäst. Det är både starkt och dåligt, men också av låg vikt för att vara lätthanterligt. Stål expanderar och kontraherar mycket mindre än plast som rör sig, spricker och tyvärr läcker. Det är till stor rekommendation att välja ett takavvattningssystem som smälter in med designen av huset håller många år framöver utan att rosta eller läcka.