Laserskärning och kantpress, en stark kombination

posted in: Nyheter | 0

Sverige är ett spännande industriland men många framgångsrika industrier. Allt från kanpressning, revolverstansning till laserskärning av bland annat tunnplåt är bara några industrier man normalt sett inte kommer i kontakt med men som är med och får Sverige att röra sig framåt.

Länna Svets är en av de mer framstående industrierna som kan leverera just de är tjänsterna.

Laserskärning

Laserskärning är en metod för plåtbearbetning som är helt beröringsfri.  Det finns ingen annan metod som kan skära så avancerade former som laserskärning vilket gör tekniken till en mycket eftertraktad teknik som inte alla i Sverige kan hantera. En stor fördel med laserskärning jämfört med många andra tekniker är att man kan laserskära i både tjocka och tunna material utan att man för den skull behöver vara orolig för att materialet bryts.

Laserstrålen skjuter i 90 graders vinkel mot materielat som ska skäras med hjälp av flera olika speglar och optik. Eftersom lasern håller en otroligt hög temperatur förångas materialet som träffas av lasern vilket ger ett väldigt skarpt snitt.

Laserskärning används med fördel för att framställa olika detaljer till framför allt bilindustrin. Läs mer om precision och vilka tjocklekar man kan hantera med laserskärning här.

 

Kantpressning

Kantpressning låter för den ovetande väldigt enkelt men är i själva verket en av dom svåraste bergen att bestiga inom svensk industri, speciellt när man ska göra det energisnålt och anpassningsbart.

Pratar man kantpressning är det någon typ av plåt som ska formas och böjas för att behålla sina starka egenskaper.  Plåt är även väldigt flexibelt vilket gör att man måste anpassa sin metod för kantpressning.

När en detalj ska pressas för man två formar mot varandra med otrolig kraft med detaljen mellan formarna. Detta utförs med enastående precision vilket ger detaljen dess nya form. Det kan vara allt från bildörrar till en liten detalj i bilstolen. Till skillnad från laserskärning är kantpressning inte beröringsfri utan involverar även kunnig personal. Dagens framsteg inom IT och CNC robot påskyndar självklart arbetet men i dagsläget krävs konstant tillsyn av säkerhet och kvalitetsskäl.

Länna Svets är idag ledande inom dessa områden och erbjuder kostnadseffektiva lösningar inom kantpressning som du kan läsa mer om här.

Länna Svets

Länna Svets är idag ledande inom dessa områden och erbjuder kostnadseffektiva lösningar.Med ett 20-tal anställda driver familjen Zeisig företaget i egna lokaler i Merlänna utanför Strängnäs. Dom har specialiserat sig på plåtbearbetning. Främst inom tunnplåt, men också svetsning i aluminium, skärning och stansning. Med 40 år i branschen kan ni lita på dom kan sin sak. Ledningen har tillsammans med de mycket erfarna medarbetarna utvecklat ett modernt verkstadsföretag med en effektiv och ändamålsenlig maskinpark, som till stor del är CNC styrd.

Besök www.lannasvets.se för ytterligare information om vad de erbjuder.