Röd-Klippo-Gräsklippare

Klippo gräsklippare, en saga av framgång som är värd att notera

posted in: Nyheter | 0

Klippo är ett företag som utvecklar, tillverkar och säljer gräsklippare. Företaget säljer gräsklippare främst i Norden, men det går att hitta deras maskiner i andra länder också. Karl Dahlman är mannen bakom företagets framgångssaga då han grundade det 1954 i Malmö. Dahlmans framgångar är många, och han lanserade den första rotorgräsklipparen i Europa, den kallades Klippman. Grundaren bakom företaget hade hämtat inspiration från USA när han utvecklade den första rotorgräsklipparen.

Under Klippos första år som ett riktigt företag så riktade de sig främst i och runt Malmö genom att förse dessa städer med gräsklippare. Klippo fick ett mycket bra rykte och det spred sig över landet. Det var inte vem som helst som spred dessa rykten om Klippos högkvalitativa gräsklippare. Det var nämligen professionella användare som uppskattade gräsklipparens goda kvalitet.

Klippo, den flygande gräsklipparen

Efter nio år i branscher så lanserar Klippo en nyhet som väcker stor uppmärksamhet inom branschen. 1963 visar Klippo upp ”den flygande gräsklipparen” som också kallas Flymo. Världsutställningen är var i Bryssel och många blev positivt överraskade av den högkvalitativa Flymo. Många år senare, 1984 lanserar Klippo deras dåvarande flaggskepp, som kallades för ”självgångaren”. Det som menas med ”självgångaren” är att det finns en mindre motor som drar maskinen framåt.

Året 1994 blir Klippo den först tillverkaren av gräsklippare med katalysator som standard. En katalysator förhöjer maskiners prestanda genom den senaste teknologin.

Efter 51 år i branschen säljer Klippo sin miljonte gräsklippare året 2005 och utses som hovleverantör för kungahuset. Framgångssagan fortsätter och 2007 blev företaget uppköpt av mäktiga Husqvarna.

Vad karaktäriserar Klippo?

Klippo levererar maskiner av mycket hög kvalitet. Det absolut bästa beviset för detta är att maskinens livslängd är mycket lång, i många fall längre än sina konkurrenter. Gamla maskiner från Klippo får nya ägare, och så går det runt i en positiv cykel. Vilken maskin du än väljer från tillverkaren så kan du vara säker på att du får en maskin av hög kvalitet. Maskinen är omsorgsfullt byggd med kvalitet in i minsta detalj. Anledningen är att säkerställa att maskinen ska kunna göra sitt jobb i många år framöver utan att ta stryk i form av att rosta eller tappa effekt i motorn.

Att införskaffa sig en gräsklippare av hög kvalitet idag

Det finns många gräsklippare av hög kvalitet, utbudet är enormt och det kan vara ett svårt val. Allt handlar egentligen om vilka behov man har. Därför bör man ställa flertalet frågor till sig själv för att identifiera sina behov. Följande frågor bör ställas;

  1. Hur stor gräsmatta har jag?
  2. Räcker min budget?
  3. Vilken typ av gräsklippare vill jag ha?

För att besvara dessa frågor bör man räkna ut storleken på den gräsyta man har. Det behöver nödvändigtvis inte vara uträknat i minsta detalj, men en uppskattning räcker oftast. Ju större gräsmatta du har, desto kraftigare gräsklippare behövs. Detta för att du vill klippa gräset med effektivitet och slippa tanka bensin.

Vilken budget man här är också avgörande. De absolut dyraste gräsklipparna är åkgräsklippare, följt av robotgräsklippare och slutligen den traditionella gräsklipparen. Detta är en smakfråga, och de tre typerna av gräsklippare gör alla ett bra jobb.

Att köpa en gräsklippare i Ulricehamn eller annan stad

När du väl bestämt dig för att köpa en gräsklippare så finns det en del saker att tänka på. Framförallt måste man ha identifierat sina behov, som tidigare nämnt i texten. När alla frågeställningar är besvarade kan man börja leta efter den maskin man söker. Oavsett om du bor i lilla Ulricehamn eller stora Stockholm, så kan du alltid få tag i en gräsklippare av märket Klippo. Tack vare internet är det även möjligt att beställa hem en Klippo gräsklippare i Ulricehamn.