Gammal-grasklippare

Åkgräsklippare och andra typer av gräsklippare

posted in: Nyheter | 0

De vanligaste gräsklipparna idag är åkgräsklippare, traditionell gräsklippare och robotgräsklippare.

Något som kan vara otroligt frustrerande är att välja mellan olika typer av gräsklippare. För det inte som det brukade vara då det enbart fanns två olika modeller att välja mellan. Då kunde man antingen köpa en handdriven eller en motordriven gräsklippare.

Idag finns det betydligt fler alternativ än så och beroende på gräsmatta så kan flera val passa en själv. Sen tillkommer även frågan vilken budget man har då en gräsklippare kan vara både ett billigt köp och ett dyrare sådant. Något som gör att man verkligen måste tänka över de valmöjligheter som man har.

För en del så kan det vara smartare att avvakta med att köpa en gräsklippare tills man vet att man har råd att köpa rätt modell.

Olika typer av gräsklippare

Här nedanför listar vi olika typer av gräsklippare.

Handdriven gräsklippare

Den vanligaste gräsklipparen under en längre tid är den man själv driver. Fördelen är att bensinen aldrig tar slut men om det är en stor gräsmatta så är det ett tungt jobb. Den som har en liten gräsmatta så är detta det perfekta valet.

Motordriven gräsklippare

För den som har en lite större gräsmatta så är en motordriven gräsklippare nästan ett måste. Annars kommer man att slita ut ryggen på semestern istället för att vila upp den. Enda nackdelen är om man väljer en bensindriven då man ibland måste åka iväg och köpa bensin.

Åkgräsklippare

Åkgräsklipparen är för de som har en helt enorm gräsmatta. Eller för den som har barnasinnet kvar då det kan vara en väldigt rolig stund att klippa gräset med en åkgräsklippare. Den som har en så stor gräsmatta att en åkgräsklippare behövs har inte så många andra alternativ. För utan en åkgräsklippare kommer arbetet att ta en väldigt lång tid.

Robotgräsklippare

Det senaste tillskottet inom gräsklippare är robotgräsklipparen. Med hjälp av en sådan så behöver man aldrig mer klippa gräset själv. Något som de flesta av oss nog gärna skulle vilja slippa.

Däremot så är det mycket svårare att välja mellan olika modeller av robotgräsklippare än mellan andra modeller av gräsklippare. Det finns helt enkelt så pass många olika alternativ och de är inte alltid så likvärdiga som andra typer av gräsklippare.

Därför så kan man behöva lägga ner väldigt mycket tid för att hitta den modellen som passar en själv. Dock behöver man en lite större budget för en robotgräsklippare än för en handdriven gräsklippare.

Att tänka på när man ska välja gräsklippare

Att välja mellan olika typer av gräsklippare är inte enkelt. Man måste dessutom ha en ordentlig bild av ens gräsmatta och gärna känna till storleken. För det är inte alltid ekonomiskt att köpa en robotgräsklippare om man har en jätteliten gräsmatta.

Har man istället en enorm så är det mer ekonomiskt att köpa en åkgräsklippare. I slutändan så får man tänka på vad som ger dig mest tid och minskar ditt arbete. För ingen tycker egentligen om att klippa gräset när det var meningen att man skulle ha semester.  Så välj den modell som passar efter dina behov.