camping-pa-oland

Camping på Öland

posted in: Nyheter | 0

Under somrarna frodas Ölands campingplats med Svenskar och även turister som åker dit för att campa och njuta av den fina ön. Öland är Sveriges näst största ö och anses vara ett väldigt fint och trevligt ställe att spendera semestern på. För att kunna njuta av den till fullo vill man bo så nära vattnet som möjligt. Därför har man valt att bygga campingplatserna specifikt nära vattnet och de fina stränderna. Öland är relativt liten ändå så att man kan uppleva hela ön med kortare bilrundor.

 

Kanal 5

Böda Hamn Camping är den camping som fått mest uppmärksamhet på Öland. Efter att kanal 5 spelade in ett program som speglade livet på campingen av de som spendera sin tid här. Flera av dessa hyrde stugor. Men det vanligaste är att man tar sig till Öland genom Ölandsbron med bil, husvagn eller husbil. Och sedan tälta eller slå upp sin egen camping på campingplatsen. De som åker till Öland för stugcamping har många alternativ. De flesta campingplatser har åtminstone några stugor där man kan spendera sina dagar i.

 

Böda Hamn Camping

Det finns de som vill campa utanför de campingområden som finns. De väljer då att slå upp ett camp, vilket är helt okej. I Sverige har vi allemansrätten som låter befolkningen att tälta enstaka dygn i naturen. Campingplatsen får dock inte vara belägen nära några vanliga boningshus. Och man får inte vara några större grupper utan max två, tre tält. Är man större grupper som vill campa utanför campingplatserna som finns i Öland så bör man höra med markägaren om lov innan man gör det. Detta då det kan innebära markskador och det är större risk för sanitära olägenheter. Det är viktigt att veta att det inte är tillåtet att campa på friluftsområden såsom i parker eller liknande.

 

Sveriges Längsta Bro

Ölandsbron är Sveriges längsta bro med sina 6000 meter och byggdes på 1970-talet. Sträckan börjar längs väg 137 från Kalmar och tar sig till Öland. Därmed är sträckan välanvänd då många tar sig över bron för att ta sig till sina respektive jobb. Innan denna bro byggdes så använda man sig av båtar som åkte från Kalmars kust till Öland. Men även andra delar av västkusten tog sig till Kalmar. Idag finns det fortfarande båtar som

 

På Öland kan man förutom att njuta av semesterparadisets fina stränder även testa på att kitesurfa. Många väljer att testa på det här. De har även en välbesökt strutsfarm och vingårdar som kan vara trevliga att besöka. När man väl är på plats på Öland måste man testa på nationalrätten, kroppkakor, som har sitt ursprung härifrån. Är man här på familjesemester kan det vara väldigt trevligt att hyra cyklar och cykelturista på ön och få njuta till fullo av den fina ön.