Hyra stuga på Öland

Hyra stuga på Öland

posted in: Nyheter | 0

Att hyra stugaÖland är mycket populärt bland framförallt svenska folket men även turister från andra länder. Öland förvandlas till ett riktigt semesterparadis under sommarmånaderna och det är många som åker över Ölandsbron under sommaren för att njuta av allt som ön har att erbjuda. När man väl har kommit över till ön är det många som väljer att stanna några dagar och bo på ön. Man kan bo på ön på lite olika sätt men det vanligaste är att man campar i tält, bor i sin husbil eller husvagn eller att man hyr en stuga.

Böda Hamns Camping hyr ut stugor och lägenheter på Öland. De har ett stort utbud och olika storlekar så att det passar alla typer av sällskap. Kolla in deras sida när du ska hyra stuga på öland.

Det finns ingen riktigt bestämd storlek eller utformning på något som kallas för en stugaÖland. Istället finns det många olika stugor i väldigt många olika storlekar. Bara för att det kallas för en stuga betyder det inte att det behöver vara en liten facilitet som många kanske förknippar med just ordet stuga. På ön kan man med enkelhet hitta en stuga att hyra i just den storleken som man behöver. Det vanliga är att i varje stuga så finns det ett kök eller ett pentry. Det är just av den anledningen som många väljer att spendera sin semester i en hyrd stuga på Öland. Eftersom man har tillgång till ett kök så kan man laga sin egen mat och semestern behöver inte bli så dyr som den hade blivit om man istället valt att äta ute varje dag. Vidare så har många stugor på ön tillgång till uteplatser där man kan grilla och i vissa stugor så ingår det grill i stughyran. För de stugor som inte har en egen grill brukar det inte vara långt till närmsta allmänna grillplats.

StugorÖland kan även kallas för fritidshus och brukar betyda precis samma sak när du pratar med uthyraren. Oavsett om man använder sig av benämningen stuga eller benämningen fritidshus så brukar det inte skilja sig något vad gäller faciliteterna. Som tidigare nämnt är det vanligaste att stugorna och fritidshusen har ett kök. Vidare brukar det vara några sovrum och vardagsrum. I sovrummen kan det finnas våningssängar eller dubbelsängar och i vissa fall även enkelsängar.

Det gäller att vara noggrann med att ange hur många man ska bo i stugan innan man hyr den. Antal sovplatser brukar framgå i de flesta uthyrningsannonser men om man hyr en stuga över telefon gäller det att vara riktigt noga med det så att det inte blir några missförstånd och någon skulle sakna en sovplats.

Vad det kostar att hyra stugaÖland varierar lite beroende på vilken tidpunkt på året man besöker ön, hur stor stugan är samt var på ön den ligger. De lite mer centrala stugorna brukar vara något dyrare än de stugor som ligger lite längre ifrån stranden. Vidare så är också stugorna med direkt tillgång till Ölands fina stränder också något dyrare.