Heltäckningsmatta på bild i Stockholm

Heltäckningsmatta i Stockholm. Vad är det och var kan jag köpa en?

posted in: Nyheter | 0

När man använder sig av benämningen heltäckningsmatta brukar man syfta på en matta som läggs ut över ett helt golv. En heltäckningsmatta kan även kallas för textilmatta eller syntetfibersmatta. Anledningen till varför den kan kallas för syntetfibersmatta är för att många heltäckningsmattor är tillverkade av just syntetfiber. I vissa heltäckningsmattor har man även kombinerat ull med syntetfiber. Dessa mattor får en lite annorlunda egenskap och är mycket slitstarka.

Den största fördelen med en heltäckningsmatta är att mattan minskar ljudnivån och bullernivån i lokalen eller rummet. Det är vanligt att man på kontor där många personer rör sig om dagarna lägger en heltäckningsmatta i kontorskorridoren. Då slipper resten av kontoret störas av när personer förflyttar sig och det hörs steg i korridoren. Vidare så hjälper även en heltäckningsmatta till att minska andra ljud som exempelvis buller.

Det är även vanligt att man har heltäckningsmattor på dagis och i skolor. Främsta anledningen till att man lägger heltäckningsmattor på skolor och dagis är densamma som anledningen till att man lägger det på kontor. Man vill helt enkelt minska bullernivån och få en behaglig ljudnivå på skolorna. Det är många barn som rör sig samtidigt på skolornas golv och kan man minska ljudnivån genom att lägga en heltäckningsmatta kan det vara ett smart val för att eleverna ska uppleva en bättre studiemiljö.

Stockholms Mattlangett arbetar med alla sorters mattor och dynor till både lokaler, båtar och husvagnar/husbilar. De producerar heltäckningsmattor utifrån ditt behov så att de krav som ställs på appliceringen alltid uppfylls.

största fördelen med en heltäckningsmatta är att mattan minskar ljudnivån och bullernivån i lokalen eller rummet

När man har en heltäckningsmatta är det viktigt att man underhåller mattan. Man bör regelbundet dammsuga mattan för att suga upp damm och annat smuts som en textilmatta har en tendens att dra sig åt. Någon gång om året kan man även ångtvätta heltäckningsmattan. Det kan liknas vid en dammsugare men en ångtvättar sprutar istället ut ånga som rengör heltäckningsmattan väldigt bra. Exempelvis om man har råkat ut för fläckar på sin heltäckningsmatta är det väldigt effektivt att ångtvätta den.

Priserna för heltäckningsmattor skiljer sig lite beroende på vilken typ av matta man är ute efter. Mattor som ska användas på kontor är ofta tillverkade så att de är väldigt slitstarka då det ofta går personer med skor på sig på de mattorna. Heltäckningsmattor som i sin tur ska användas i hemmet är tillverkade så att de ska vara väldigt bekväma att gå på. Oavsett vilken typ av heltäckningsmatta man är ute efter så betalar man bara för mängden matta man köper. Nästan alla återförsäljare av heltäckningsmattor tillämpar en prissättning som innebär att man betalar per meter matta eller per kvadratmeter matta som man köper.

Textilmattor finns i många olika färger men den absolut vanligaste förekommande färgen för en heltäckningsmatta är när mattan har en grå nyans. En heltäckningsmatta ska kännas som en naturlig del av rummet och därav är det vanligast att man tillverkar heltäckningsmattor i lite mer diskreta färger. Om man är osäker på vilken färg man vill att heltäckningsmattan ska vara så kan man ofta låna hem så kallade provmattor. Det är en mindre bit matta som man får lov att låna hem för att lägga på golvet och känna av om färgen är rätt. Man kan låna hem ett antal olika färger på provmattorna innan man bestämmer sig för vilken färg man vill ha på sin heltäckningsmatta.