Fasadtvätt på rätt sätt

posted in: Nyheter | 0

Fasadtvätt är en viktig del i fasadskötseln som ofta missköts. Genom att genomföra en bra fasadtvätt när det behövs så mår fasaden bättre och den håller mycket längre. Förutom att fasaden håller mycket längre så bidrar en fasadtvätt till att fasaden ser mycket bättre ut och på det sättet mer välkomnande. Fasadtvätt behövs göras på alla typer av fasader med inte alltid lika mycket. På träfasader är det väldigt viktigt att detta sköts bra. Detta då träfasader är väldigt känsliga för bakterier, mossa och dylikt som kan växa på fasaden om man inte fasadtvättar. Skulle man inte tvätta rent fasaden så skulle man behöva byta ut den ganska mycket snabbare än om man hade tagit hand om den. Även färgen på träfasaden tar skada och återigen så har en misskött fasad ett otrevligare utseende. När man ska tvätta rent en träfasad så bör man använda sig av grönsåpa som inte utgör någon skada för träet och samtidigt är det inga större skadliga ämnen i den, vilket är bra för naturen.

Vilka fasader kan man tvätta

Andra typer av fasader såsom putsfasad och tegelfasad behöver med fasadtvättas. I vanliga fall behöver de saneras då det förekommit oönskat klotter på väggarna som både skadar teglet eller putsen men samtidigt så kan det se lite tråkigt ut. Detta bör därför skötas om så fort som möjligt och detta av professionella. De professionella sanerarna kan snabbt ta fram nödvändiga kemikalier för att bli an med klottret utan att använda sig av farliga kemikalier i den mån det går att genomföra detta arbete på. Fasadtvätt på tegel och putstvätt är även nödvändigt innan man ska måla om väggarna för att det ska se så bra ut som möjligt. Man brukar även se till så att man tvättar väggarna emellanåt för att återfå ett fräscht utseende på fasaden.

Höj värdet på fastigheten

Fasadtvätt är ett väldigt underskattat arbete och man bör ha hänsyn till hur värdefullt det är att sköta om fasaden på ett bra sätt. Genom att göra detta så håller man en högre kvalité på fasaden och den kommer i sin tur hålla mycket längre. En fasad kan vara väldigt dyr att byta ut och därför är detta ett lätt sätt att skjuta upp detta arbete på. I Sverige finns idag väldigt många företag som är specialiserade på fasadarbeten av olika slag. Fasadrenoveringar exempelvis är väldigt vanligt efter vintrarna och dess frostsprängning som bidrar till förstörelse av olika typer av fasader. Dessa företag brukar även erbjuda kunderna tjänster med fasadtvätt. Priset på en fasadtvätt brukar skilja sig åt ganska mycket beroende på ytan av fasaden som skall behandlas.

Vem utför jobbet

Det enklaste sättet att beställa en fasadtvätt på är att ringa något av de verksamma företagen som arbetar med detta och be dem komma över och kolla på det. Detta brukar företagen ställa upp på och därefter så kan de lämna en offert med prisförslag på arbetet som måste genomföras. Ett välrenommerat företag i Sverige är Color Off som är väldigt duktiga inom sitt område. Genom att genomföra en fasadtvätt innan försäljning på ett hus och därefter måla om huset brukar vara sig lönt besväret och priset på det, detta då husets värde ökar i slutändan.