Åkgräsklippare på öppet fält

Husqvarna Rider i Falkenberg – Din nästa åkgräsklippare

posted in: Nyheter | 0

Är du på jakt efter åkgräsklippare Husqvarna Rider i Falkenberg? Det finns mycket att veta om denna trädgårdsmaskin som underlättar din vardag. Ju mer du vet om en Husqvarna Rider så är det större chans att du köper rätt maskin. Att köpa just rätt maskin kan göra att du inte betalar mer än vad du egentligen behöver göra.

Husqvarna Rider är en typ av åkgräsklippare, utvecklade av det världsledande företaget Husqvarna. Husqvarna själva säger att en åkgräsklippare är trädgårdens arbetshäst. Det är förståeligt då man kan göra mer än bara klippa gräsmattan med en åkgräsklippare. Även STIHL är ett företag som tar fram och utvecklar åkgräsklippare. Dem kombinerar hög kvalitet med den allra modernaste tekniken för att göra arbetet till en lätt match.

Det finns många fördelar med att använda sig av en åkgräsklippare eller rider. Framförallt är det en bekväm maskin för den som vill underhålla sin gräsmatta med bra resultat och hög effektivitet. Den allra största fördelen med denna typ av maskin är att man kan klippa stora gräsytor utan ansträngning. Att köpa en åkgräsklippare rider i Falkenberg eller annan stad i Sverige är inte svårt. Det finns idag gott om butiker som säljer skog- och trädgårdsmaskiner i nästan alla städer i Sverige.

Husqvarna Rider – viktiga årtal

För 30 år sedan tillverkade Husqvarna sin första åkgräsklippare. Konceptet Husqvarna Rider har gjort en makalös historia de senaste 30 åren. Nedan listar vi funktioner och vilket år de utvecklades och implementerats.

1987 – Bakaxelstyrning

1987 förverkligades idén med midjestyrning med bakaxel. Husqvarna tog patent på konceptet och är idag unikt för deras maskiner. Ridern lanserades samma år och blev en omedelbar succé.

1992 – Automatisk transmission

Året var 1992 när automatisk transmission lanserades. En period kort därefter kom även tekniken servostyrning fram och blev en standardfunktion för Husqvarna Riders. I slutet av 1990-talet lanserades den nya och moderna tekniken BioClip®. Denna teknik innebär att gräset finfördelas och göder gräsmattan på ett fint sätt.

2005 – Allhjulsdrift

Den första rider-modellen utrustad med allhjulsdrift lanserades året 2005. Maskinens nya teknik gav en tydligt bättre prestanda, framförallt märkets störst skillnad under vintertid. Anledningen är att kraften från fyra drivna hjul bakom en snöplog eller borste, bidrog till ökad mångsidighet. Det blev inte alls lika vanligt att använda sig av kedjor eller dubbdäck på sin Husqvarna Rider.

2007 – Ansiktslyft

Ridern fick ett snyggt skönhetsingrepp året 2005. Den nya designen innebar en hel del förändringar. Det nya chassit och designen gjorde maskinen till mer ergonomisk, bättre sikt och mer flexibel.

2011 – Professionell trädgårdsskötsel

2011 gjorde Husqvarna Rider en teknisk utveckling som innebar att maskinen slog sig in på marknaden för professionell trädgårdsskötsel. Den nya kraftfulla 500-serien är designad för yrkesmässig användning. Med denna maskin och utveckling, spelar Husqvarnas Riders även i en högre liga idag.

2012 – Batteridrivning

Idag finns det batteridrivna Riders. Dessa maskiner kom till den internationella marknaden 2012. Med batteridrivna åkgräsklippare kunde trådgårdsentusiaster och parkskötare klippa gräsytor utan buller. Trots en tyst maskin kompromissas varken precision eller flexibilitet.

 

Hur fungerar en åkgräsklippare?

En rider eller åkgräsklippare har ett frontmonterat klippaggregat som sitter längst fram på en åkgräsklippare eller Rider. Dessa aggregat är oftast bakhjulsstyrda eller midjestyrda vilket gör maskinen lättmanövrerad. Dessutom är det enklare att klippa gräs som ligger tätt intill kanter. Det är även enklare att klippa på svåråtkomliga ställen i trädgården. Kom enkelt åt under buskar, runt häckar, murar, väggar, staket, rabatter och gångar. Maskinen är utrustad med en kraftfull motor för att du ska kunna ta dig upp för sluttningar. Inte nog med det, du ska enkelt kunna klippa önskad gräsyta med effektivitet och finess för bästa resultat.

Husqvarnas åkgräsklippare Rider är utrustade med funktionen ”chokefri start”. Detta innebär att man med en enkel knapptryckning startar sin maskin. Husqvarna Riders går att komplettera med tillbehår så som uppsamlare för att fånga upp nyklippt gräs.

Köpa åkgräsklippare Husqvarna Rider i Falkenberg

Vill du köpa en Husqvarna Rider i Falkenberg? Det är betydligt enklare än vad du tror och det finns två tillvägagångsätt. Det allra första sättet att köpa en Husqvarna Rider i Falkenberg är att besöka en skog- och trädgårdsbutik. Här kan du kolla runt på maskinerna, sätta dig i dom, fråga experter om hjälp osv. Nackdelen med att köpa en Husqvarna Rider i Falkenberg i en butik är att priset kan vara något dyrare än om man köper den online. Fördelen är att du kan få hjälp på plats, se maskinen och känna på den för att skapa dig en uppfattning.

Ett annat tillvägagångsätt för att köpa en Husqvarna Rider i Falkenberg är att beställa hem maskinen. Att beställa hem en maskin kan spara dig pengar och tid. Du kan med större effektivitet bläddra bland många olika produkter. Du kan även jämföra produktspecifikationer för att enklare hitta en Husqvarna Rider som passar dina behov bäst.