hiss

Service av hissar – Viktigt att veta

posted in: Nyheter | 0

Något som är väldigt viktigt är att man regelbundet gör en service av hissar. Har man en eller flera hissar i sitt lägenhetshus eller butik så måste dessa servas regelbundet. Beroende på vilken typ av hiss det är så kan det skilja hur ofta man måste serva denna. Det beror även på hur stort antal människor som använder sig av hissen eller hissarna. Hissar som används av ett större antal människor dagligen måste servas oftare än en som inte används lika ofta. Man måste helt enkelt se till att genomföra en service av hissar så ofta som det krävs. Då det annars finns stora risker att man får böter eller att någon blir skadad på grund av detta. För en hiss som inte servas regelbundet riskerar nämligen att gå sönder. Något som man själv inte vill vara ansvarig för om man kunnat undvika det.

Därför ska man inte vara snål utan se till att en service av de hissar du har genomfört ordentligt enligt de lagar och regler som finns. Det kommer i slutändan vara värt varenda krona som detta kostar. Då det även inte går att komma ifrån att det måste göras för allas säkerhet.

Så det är viktigt att man håller koll på hur ofta man behöver göra en service av hissar som finns i de fastigheter man har.

Företag för service av hissar

Att hitta ett företag som gör service av hissar är inte svårt. Det finns vid skrivande stund gott om olika företag inom detta. Vanligtvis så använder man sig av samma företag som installerade eller monterade hissarna. Däremot så kan det ibland vara bra att se vad andra företag ger för offerter för att göra samma jobb. Det finns helt enkelt gott om olika företag som är villiga att konkurrera om priset. Något man som konsument ska se till att utnyttja så mycket som det är möjligt.

För då det finns så pass många olika företag så kan man som konsument få ett mycket lägre pris. Det är dock viktigt att företaget är auktoriserat för att utföra service av hissar. Något man självklart alltid ska kontrollera innan man byter företag. För det är inte alltid som så att företaget får utföra en service av de hissar som just du har.

Så det är viktigt att se till att man enbart använder sig av ett företag som gör ett bra jobb. Man ska även se till att företaget man anlitar inte har några dåliga omdömen eller recensioner på nätet.

Att tänka på när det gäller service av hissar

Man måste först och främst se till att företaget man anlitar är auktoriserade för att göra service av hissar. Därefter så måste man se till att det företaget inte har ett dåligt rykte eller dåliga omdömen på nätet. Den informationen hittar man enklast om man söker på företagsnamnet.

Genom att använda sig av de här sätten så undviker man att anlita ett företag som gör ett dåligt arbete. Man bör också se till att ta in offerter från flera företag för att hitta det lägsta priset.

Boka i tid

Vid service av hissar bör man vara ute i god tid när det kommer till bokningen. Så fort man misstänker minsta lilla problem bör man boka en service. Service måste även bokas inom en tidsram, dessa uppgifter finns i hissens manual. Se därför till att  kontakta olika företag som kan hjälpa dig vid eventuella frågor och funderingar.