fasadrenovering-stockholm

Fasadrenovering i Stockholm. Göra det själv eller inte?

posted in: Nyheter | 0

I Stockholm finner man ett stort utbud av företag som levererar olika typer av fasadrenoveringar utefter kundens önskemål. Husets utsida är det som kallas för fasad och skulle denna på något sätt vara utsatt för skada eller smuts. Då vill man gärna se till så att detta åtgärdas så snabbt som möjligt. Utsidan av huset ger ändå en försmak och en första inblick på fastigheten. Därför prioriterar många i Stockholm att åtgärda problem med denna så snart som möjligt. I många fall ser man bara till att snygga till den och därmed få ett snyggt och modernt yttre. Det finns även fall där det är vitalt för de boende i hushållen att se till så att man genomför en fasadrenovering. Ifall det har dragit på sig skador som skulle kunna leda till skador inomhus.

Putsfasad

I Stockholm har putsfasad blivit allt vanligare då det är modernt och får ett yttre att verka pampigt. En liten nackdel med denna är att valmöjligheterna tillutseendet inte är allt för stora. Det är dock hållbart men kan kosta lite mer än andra typer av fasader. I flertalet hyreslägenheter och andra fastigheter i Stockholm stöter man på fasader i tegel. Även dessa har nackdelen att de kan verka lite tråkigt då utseende möjligheterna inte är allt för många. Tegelfasad är till sin fördel, väldigt hållbart men det förekommer en hel del fasadrenoveringar på tegelfasader efter vintrar. Då de kan dra på sig frostsprängning och andra skadar till följd av kyla och isbildning som uppkommer.

Fasadrenovering

De byggnader som återfinns i Stockholm som har träfasad är de som behöver fasadrenovering främst. Träfasader är billigast att få upp och valmöjligheterna är störst vad gäller utseendet. Något man bör tänka på om man ska måla fasaden själv. Är att använda sig av kvalitativ målarfärg som håller de temperaturer som återfinns i Sverige. Kylan och fukten som kan bildas under vintern kan ha stora påverkan på fasaden. Men istället för att behöva måla om den så ofta kan man se till så att man gör det med bra och tålig färg mindre frekvent. Vad som också bildas på dessa träfasader är mögel och annan smuts. Som kan leda till försämrad kvalité av fasaden om man inte gör något åt saken. Man kan i dessa fall tvätta fasaden för att göra sig av med detta.

I Stockholm

Fasadrenoveringarna i Stockholm genomförs av många olika företag. Det kan vara allt från takrenoveringar till renovering av fönster eller dörrar som vissa företag kan specialisera sig på. Till andra företag som är specialiserade på vanlig fasadputsning.

Fasadrenovering i Stockholm kan vara en dyr process. Men i längden kan denna visa sig vara prisvärd. Det är därför inte alltid värt att genomföra enklare renoveringar själv. Skulle man genomföra detta för att sedan visa sig ha blivit fel som lett till läckage inne i bostaden. Kan processen reparera detta väldigt dyr och jobbig. Det smidigaste är att höra av sig till flera olika företag som genomför dessa jobb. För att sedan få en offert av dem som man kan utgå efter. Ett företag som arbetar med fasadrenovering i Stockholm är Kumla Fasad Team AB. Kika in deras hemsida för mer information och kontaktuppgifter.