papper-som-papptak

Få hjälp med att sköta om ditt tak

posted in: Nyheter | 0

Först och främst så är papptakt otroligt bra och man underhållet är otroligt enkelt. Men man får absolut inte missa att göra underhållet ordentligt då det kan leda till att det regnar in. Därför är det som sagt otroligt viktigt att man gör underhåller som man ska.

Om man är osäker på vilket underhåll som krävs så är det viktigt att redan idag ta reda på det. Du vill nämligen inte vakna en natt av att det har regnat in. För det är nackdelen med papptak. Man måste sköta underhållet noggrant. Men det gäller alla tak oavsett vad de är gjorda av. Om man inte gör underhållet som man ska så kommer det att kosta att åtgärda detta senare.

Västra Götalands Tak AB har koll på tak. De byter både ditt tak om det skulle visa sig vara sjukt eller kan renovera hela taket. De är dina takläggare med helhetslösningar, du slipper alltså tänka på arbetet och kan luta dig tillbaka medan de tar hand om ditt tak.

Sköt om ditt papptak

Först och främst krävs en visuell inspektion av taket. Under tiden för inspektionen så ska du märka ut eventuella bubblor för de kommer att spricka. Kanske inte idag men i framtiden. Så om du märker att du har en bubbla så ska du skära ett kryss i det övre pappret. Vika upp flikarna utan att bryta loss dem. Om de känns styva så värm upp dem först med hjälp av en varmluftspistol.

Skär till ett lagom antal bygg tejp bitar för att täcka över.

Sen kommer vi till att fräscha upp fogarna. Det är otroligt viktigt att dessa hålls i gott skick. Som sagt så kan det annars leda till att det regnar in en dag. Det är något vi vill undvika.

Se till att täta ordentligt.

Ny takmassa är nästa steg. Om du tycker skarvarna mellan pappvåderna ser dåliga ut så måste dessa fixas. Gärna omedelbart. Skjut inte upp det utan gör det så fort det är soligt ute. Eller åtminstone att det inte regnar.  När du fixat det så övergår du till att stryka primer över hela ditt papptak.

För att sammanfatta så är det inte svårt att underhålla ett papptak men om man inte gör det kommer det att gå sönder. Det är något man till varje pris vill undvika.

Köpa papptak

Som med allt annat i dag så kan man antingen köpa papptak i en vanlig butik eller på nätet. Det enklaste är oftast att använda sig av nätet då det kostar betydligt mindre och man kan ofta få papptaket hemlevererat. Det betyder att man slipper åka någonstans och sen frakta hem det. Även om det inte är så tungt så ska man ändå köpa för att täcka ett helt tak.

Om man inte vet hur man lägger papptak så ska man överlåta det till en expert. För som sagt så vill man att det ska hålla regn och vind ute. Men om man lagt det fel kan det släppa in både vatten och vind. Något som inte är trevligt. Det kan även bli väldigt dyrt att åtgärda eventuella fuktskador som uppstår efter det.

Så om man inte vet hur man lägger tak så ska man inte börja lära sig med sig egna hus. Då kanske man ska bygga en lekstuga eller något annat först och se om taket håller. Men helst ska man överlåta detta till experter.