Linoljesåpa från Claessons Trätjära

Få det helt rent med linoljesåpa

posted in: Nyheter | 0

Claessons Trätjära i Göteborg som sedan många år har specialiserat sig på bland annat trätjära och oljor. Det märks att de som jobbar där besitter stor kunskap inom sitt område och det är väldigt intressant att höra hur bland annat framställningen av trätjära går till. Claessons Trätjära är dagens företag som vi vill lyfta lite extra. Mycket på grund av den stora kunskap dom innehar men mer specifikt för produkten Linoljesåpa.

Tillvägagångssätt med linoljesåpa

Linoljesåpa är en typ av såpa som används för att rengöra trä. Just denna typ av såpa används bland annat vid rengöring av kulturhantverk. I samband med en rengöring av hantverket med linoljesåpa så behöver man även ha tillgång till vatten, borstar och skurhink. Är det större objekt som ska rengöras med linoljesåpa så gäller det att man förbereder sig på bästa sätt. Genom att ta bort alla objekt i närheten och på det hantverk som ska rengöras med linoljesåpan så underlättar man arbetet då dessa moment så småningom kommer behöva genomföras. Det är också bra ifall man innan användningen av linoljesåpan även rengör det hantverk som ska förfinas med linoljesåpan i förväg. Detta kan göras genom att dammsuga eller damma av det.

När man har rengjort objektet så kan man påbörja sen förfining av objektet eller hantverket med hjälp av linoljesåpan. Det är viktigt att man använder sig av rena hjälpmedel det vill säga att de borstar man använder sig utav och även skurhinken inte har med sig annan smuts som kan påverka resultatet. Mängden linoljesåpa som ska användas vid rengöringen varierar väldigt mycket beroende på vad det är för något som ska rengöras och hur stort det är. Om det skulle vara så att hantverket är väldigt torrt eller väldigt smutsigt så använder man i regel lite mer linoljesåpa än man skulle gjort i annat fall.

Använd rikligt med vatten

När processen påbörjas så är det viktigt att man kontinuerligt använder sig rikligt med vatten och att man skurar ordentligt. Vad som är bra att tänka på här för att uppnå bästa resultat är att borsta i träfibrernas riktning. Det är också bra att se till så att hantverket eller det objekt som ska rengöras, ständigt är blött under processen. När man avslutat rengöringen så avrundar man med att torka av med en skurduk. Det resultat som uppstår ser man först efter allting har torkat, vilket kan ta en liten stund men det viktigaste i detta fall är ändå att det blir så bra som möjligt och inte att det går så snabbt som möjligt.

I de fall man försökt rengöra ett objekt med linoljesåpa men märker att det fortfarande är fläckigt eller smutsigt så kan man göra om processen. Eftersom att det inte är allt för ofta man rengör föremålen med linoljesåpa så är det lika bra att se till så att det blir så bra som möjligt för att sedan lämna det bakom sig för stunden. Ett bra resultat är ändå det viktigaste man vill uppnå och därför är det värt att lägga tid och energi på det de gånger man genomför er rengöring med linoljesåpan.

Såpa och tillbehör

Claessons Trätjära säljer linoljesåpa och de hjälpmedel som kan tänkas behövas i samband med det arbete som rengöringen krävs. Exempelvis borstar av olika slag beroende på storleken på det hantverk som ska rengöras och även skurhinkar. Det är främst olika byggvaruhandel om tillhandahåller dessa och linoljesåpan brukar inte vara en allt för dyr investering för det resultat som man i slutändan kan få vid användningen.

Linoljesåpa från Claessons Trätjära