servicebil med bilutrustning och bilinredning

Bilinredning och bilutrustning till din servicebil

posted in: Nyheter | 0

Bilutrustning och bilinredning är specialtillverkade inredningssystem som är anpassade för transportbilar och servicebilar. Bilutrustning och bilinredning är en term för flera olika typer av moduler som kan monteras in i en bil. I dessa termer ingår gavlar, hyllor, lådkombinationer, slädar, avdelare, ljusinredning, förvaring, mellangolv, takräcken med mera.

Dessa lösningar går att komplettera med dit nuvarande system i bilen. Oftast finns det företag inom bilinredning och bilutrustning som anpassar dessa moduler utifrån din bil. Med bilinredning till din servicebil eller transportbil så kan det underlätta enormt under arbetet. Har du en servicebil som är anpassad för VVS-arbete så kan dessa moduler underlätta enormt. Du får större struktur av verktyg och kan enklare komma åt dina verktyg.

Beroende på vilken skåpinredning du väljer så har du möjligheten att montera, bygga till, ändra och flytta moduler fordon emellan. Du kan med fördel köpa bilinredning som är krocktestad för extra säkerhet. Det kan kosta mer pengar men det är en säkerhetsåtgärd som är värd investeringen.

Bilinredning som lådor och hyllor

Lådor och hyllor som bilinredning till din service- eller transportbil kommer i olika längder och djup. Oftast är kanten på de flesta standarder 60 mm hög. Anledningen till detta är att din last inte trillar ut med detta mått. Att ha en gummimatta till hyllor är till fördel då man ser till att sakerna ligger still när man kör. Dessutom dämpar gummimattor ljud och gör att inredningen i bilen blir tystare. Skulle ett verktyg falla ner så dämpar gummimattan fallet.

Det finns även rörhyllor som är smalare än de vanliga inredningshyllorna. Denna smala hylla är 200 mm och formen är teleskopisk. Dessa hyllor som bilinredning monteras oftast högst upp på en bilinredning och är bra förvaring. I denna rörhylla kan du förvara rör, vattenpass, linjaler, kablar och andra avlånga verktyg och prylar.

Ett måste för alla hyllor är luckor så att verktyg och andra prylar inte ramlar ut. Ett hyllplan med luckor fäller man med enkelhet ner fronten på av hyllplanet så att man enkelt kan få ut sin last.

Bilutrustning som gavlar och ben

Gavlar och ben är en viktig funktion som agerar bilutrustning i din servicebil eller transportbil. Denna produkt finns i många olika utformande. Du kan enkelt välja olika typer av ben i olika längder. Du kan enkelt kapa dessa ben och anpassa för din bil. Med önskad höjd på din skåpsinredning är det också enkelt att köpa till förlängningsben om du vill bygga vidare på din bilutrustning. Dessa ben är i de allra flesta fall tillverkade av plåt.

Med hjälp av gavlar blir bilinredningen extremt hållbar. Benen träs genom en gavel som finns, och det går inte att rubba fästningen blir robust. Det är möjligt att använda gavlarna som verktygsplåt. Du kan med fördel även köpa till en kroksats så att du kan hänga upp verktyg och andra prylar.

Att tänka på

Vid köp av bilutrustning och bilinredning så finns det mycket att tänka på. Framförallt vill du köpa en produkt som är lämpad för dina behov. Att kvaliteten är bra är också något som är fundamentalt. Anledningen till detta är att du vill få produkter av hög kvalitet som håller. Det sista man vill är att din utrustning i bilen går sönder.

Läs på om olika företag och dess recensioner som finns på internet. Utifrån denna information kan du skapa dig en bild av vilket företag som du tycker är bäst för dig. Att jämföra priser är också en viktig del men inte helt avgörande. Kom ihåg att den billigaste produkten inte nödvändigtvis måste vara den sämsta. Och den dyraste behöver inte alltid vara den bästa.