automower®-historia

Automower® historia

posted in: Nyheter | 0

Vi har tidigare skrivit om Husqvarnas robotgräsklippare, Automower®, i ett annat inlägg. Där gick vi igenom några utav alla klipp- och säkerhetsfunktioner. Du hittar inlägget här.

Husqvarna är ett väldigt känt företag som funnits ända sedan slutet av 1600-talet. De har självklart inte tillverkar robotgräsklippare sedan dess. Husqvarna var dock världsledande och var även först med att tillverka robotgräsklippare för privatpersoner. Något som har gjort att de har fått en väldigt stark ställning på marknaden för robotgräsklippare. Redan 1995 så lanserade Husqvarna sin första Automower® som dessutom drevs av solenergi. Sedan dess så har de spenderat enorma summor och tid på att utveckla denna. Framtill 2003 så var Automower® nästan det enda alternativet som man kunde välja om man ville ha en robotgräsklippare. Trots att de nästan hade en monopolställning så var det först 2004 som försäljningen verkligen skedde i en rasande takt. Husqvarna lanserade nämligen generation 2 av sin Automower® det året.

När de skedde så fanns det en del konkurrenter. De hade däremot inte en lika bra produkt som Husqvarna. Vilket gör att Husqvarna fortfarande är världsledande med sin Automower®.

Mellan åren 2004 tills nutid så har Automower® blivit allt mer avancerad. Flera nya funktioner har lagts till och de barnsjukdomar som fanns från början är åtgärdade. Vilket gör att man kan få en robotgräsklippare som man slipper tänka på utöver att byta knivblad.

Varför är Automower® världsledande?

Husqvarna har tillverkar robotgräsklippare längre än någon av sina konkurrenter. Dessutom så har de under hela tiden arbetat hårt med att förbättra sin produkt. Vilket man tydligt märker idag med de olika funktioner som finns. För man kan beroende på modell av Automower® få en robotgräsklippare man kan fjärrstyra från sin mobil. Dessutom så har Husqvarna gjort det möjligt att använda en robotgräsklippare även om man har en lutning på sin gräsmatta. Något som deras konkurrenter inte har lyckats med på samma sätt. För med en Automower® så kan man få en robotgräsklippare som klarar en väldigt brant lutning.

Det finns flera andra skäl till att Automower® från Husqvarna har blivit så populär. En anledning kan vara att det är en koncern som de flesta känner till. Man vet helt enkelt att Husqvarna tillverkar produkter i hög kvalitet. Dessutom så har de alltid sett till att det finns reservdelar tillgängliga oavsett vart i världen man köpt sin robotgräsklippare. För Husqvarna har sett det som sin roll att göra det enkelt att äga en robotgräsklippare. Det ska helt enkelt vara mindre problem med en sådan än med en vanlig gräsklippare. Numera så är dessa dessutom så tysta att de kan klippa gräset i trädgården under natten utan att störa omgivningen. Något som var omöjligt för bara 20 år sedan.

Vilken Automower® ska jag välja?

Att välja rätt Automower® är inte enkelt. Trots att modellerna är likvärdiga så finns det stora skillnader. Främst är det storleken på gräsmattan som avgör vilken modell man bör välja. För med en större gräsmatta så krävs det en större Automower®. Om man dessutom vill ha en del specialfunktioner så finns dessa enbart på vissa modeller. Man måste helt enkelt jämföra och läsa på om de olika modeller av Automower® som finns för att välja rätt.

Gårdsman AB hjälper dig att välja rätt. För att hitta mer information om just Husqvarnas populära robotgräsklippare så kan du kika in deras hemsida. Där finner du även deras ehandelshop och kan snabbt och smidigt få hem just den robotklipparen du är ute efter.