5 fördelar med handdukstork

posted in: Nyheter | 0

Hör verkligen information om handdukstorkar hemma på gq.nu. Det enkla svaret är nej men läser ni vidare förstår ni snart varför vi valt att lyfta fram detta. Man kan skriva mycket intressant om det och nu när hösten kommer med sin kyla och kalla badrumsgolv är såklart en varm handduk lockande.

Arrowshower.com är ledande inom området har även övrig badrumsinredning såsom duschkabiner och ångbastu. Vi har samlat in mycket av vår information från dem. Det finns flera fördelar med att använda sig av handdukstorkar och om man använder sig av rätt modell så kommer det inte heller kosta en enda krona att ha den på. Använder man sig av en som är vattendriven så blir det ingen extra kostnad utöver att köpa in och installera handdukstorken. En elektrisk sådan kan däremot kosta en del i elektricitet så därför bör man välja en som drivs av varmvatten.

I längden så blir det nämligen mer ekonomiskt att göra det även om kostnaden att driva en elektriska inte är speciellt stor. Men med det sagt så bör man tänka ekonomiskt och köpa den som inte medför någon extra kostnad i drift.

1.      Värmer upp och torkar handdukar

Som man hör så torkar en handdukstork handdukar och det gör att man slipper försöka torka sig med en handduk som är blöt sedan förra gången. Framförallt för den som duschar mer än en gång om dagen så är detta en bra investering. Det gör helt enkelt att man inte behöver byta ut sin handduk efter varje dusch. Något som ingen vill behöva göra då det faktiskt leder till att man måste tvätta mycket mer än vad man hade behövt göra.

Utöver att torka handdukar så värmer dessutom en handdukstork upp handdukarna så att man alltid har en varm och skön handduk att torka sig med. Något som faktiskt är en stor fördel i livet.

2.      Fungerar som ett värmeelement i badrummet

Då en handdukstork i princip fungerar precis som ett vanligt element så får man det extra varmt och skönt i badrummet. Något som framförallt är bra för den som annars har ett väldigt kallt badrum. Under vinterhalvåret framförallt så kan det vara en välsignelse att ha en handdukstork i sitt i vanliga fall kalla badrum.

3.      Tar bort fukt från badrummet

En handdukstork fungerar även som en avfuktare då den avger värme som får fukt att avdunsta. Något som är väldigt bra och effektivt för att förhindra framtida fuktskador. Det är självklart ingen garanti för att det inte kommer att ske men är en hjälp på vägen för att förhindra det.

4.      Minskar dålig lukt

Det finns få saker som kan lukta så illa som fuktiga eller blöta handdukar som fått hänga för länge. Ett problem som inte finns om man har en handdukstork som torkar handdukarna snabbt och effektivt. Man slipper då också att själv lukta illa för att man använt en sådan handduk.

5.      Minskar risken för förstörd badrumsinredning

Det är relativt vanligt att man har vissa delar av badrumsinredningen i trä och då måste man hålla nere fukthalten i luften i badrummet. Något som en handdukstork gör och på det sättet så skyddar handdukstorken från att badrumsinredningen blir förstörd.

Samma sak gäller badrumsinredning i en del andra material som mår bättre om det inte är för fuktigt i badrummet. Även rostfritt stål mår bättre om det inte hela tiden är utsatt för fukt konstant.

Så genom att använda sig av en handdukstork så får man ett varmare, skönare och framförallt mer hälsosamt badrum.