kontinentalsäng bäddad med färgglada kuddar

Vad är en kontinentalsäng

posted in: Nyheter | 0

En kontinentalsäng kännetecknas av de tre lager av madrasser som sängen har. Den här lager-på-lager-principen som en kontinentalsäng har möjliggör för dig att anpassa såväl komforten som designen. En säng i det kontinentala stuket behöver nödvändigtvis inte vara den karaktäristiska dubbelsängen. Den typen som du kan se i många hem och sovrum. Även om den kontinentala dubbelsängen möjligtvis är överrepresenterade i olika bostadsannonser och inredningstidningar så kan du beställa sängarna i de flesta standardstorlekar. Du kan såklart välja att använda kontinentalsängen som singelsäng, gästsäng, barnsäng. Varför inte inreda tonårsrummet med en 90-säng i kontinentalmodell med tillhörande sänggavel. Varför den kallas för just kontinentalsäng är kanske inte främst för den hotellkänsla som den faktiskt ger. Utan för att själva mellanmadrassen och bäddmadrassen läggs över två olika bottenmadrasser – som en kontinent. Att det kanske är en sängmodell som även är influerade från kontinentala sovvanor? Ja det låter vi vara osagt.

Skapa hotellkänsla med en stilren kontinentalsäng

Alla älskar vi väl att checka in på hotell och bli extra bortskämda. Med såväl frukost, städning som sömn i en skön hotellsäng. Att krypa ner i den bäddade hotellsängen och smälta intrycken. Efter en dag på stan, stranden, utflykt eller efter en utekväll är en härlig känsla. Hotellkänslan kan du självklart ta med dig hem utan något större och mödosamt arbete. Inred ditt sovrum eller gästrum med en kontinentalsäng från den enkla i 90 cm till den stora 240-cm-sängen där hela familjen får plats under småbarnsåren. Just under småbarnsåren kan det vara extra skönt med en säng som är stor nog att rymma hela familjen. Även liggandes kors och tvärs. Det är dessutom en mycket hoppvänlig madrasstruktur för de minsta. Så länge en förälder övervakar att barnen inte hoppar för nära kanten då. Här bryts då inga sängspjälor i första laget, då madrasserna står emot ett barns tyngd.

Hitta din kontinentalsäng online

Du kan hitta många olika kontinentalsängar online, tillhörande sänggavlar eller sängtillbehör som sätter en extra touch på din inredning. Välj och vraka bland olika märken, beställ ben i stål eller förvaringslådor till din säng. En kontinentalsäng är så mycket mer än bara en säng. Det är där vi spenderar stora delar av dygnet och hämtar energi. Ju skönare säng du hittar ju bättre är oddsen för att du tillbringar mer tid där. Bädda och bulla upp med kuddar för att få den där lyxiga, fluffiga sängen. Som gör sig lika bra som inredningsmöbel som sovplats. Vill du få den lyxiga, men nordiskt (kanske rent av skandinaviska) smakfulla bäddningen så finns en lösning. Klicka hem härliga linnelakan, stora hotellkuddar och kombinerar såväl mönster som färg. För dig som har anammat den skandinaviska stilen kan du enkelt välja och vraka. Bland tidlösa, jordiga, hållbara och härliga sängkläder till din kontinentalsäng. Som håller länge.

Kontinentalsängens olika madrasser

Kontinentalsängens bas eller bottenmadrassen består av en stomme. Sängstommen är av en träram och bonell- eller pocketfjädrar. Bottenmadrassen på en kontinentalsäng bidrar till att du kan välja olika slags motstånd. Detta sätter känslan för hur sängen känns att sova i. Är dina förvaringsytor få, kan du även se till att få en bottenmadrass med inbyggd förvaringsyta. Då använder du helt sonika sängens höjd för att förvara dina prylar snyggt och diskret.

Mellanmadrassen är det som gör sängen kontinental. Den lägger du över bottenmadrassen så att du slipper skarvar mellan två olika sängar, till exempel. När du väljer din säng är det viktigt att testa ut olika madrasser, det är nämligen i mellanmadrassen du säkerställer att komforten är anpassad efter din kroppstyp och hur du sover. Vilket är väldigt viktigt för att val av säng ska bidra till många timmar på sömnkontot. En mellanmadrass kan du välja i olika slags stoppning: fjädrarna kan vara stoppade och indelade i olika zoner så att din kropp avlastas precis i de zoner som du behöver.

Bäddmadrassen är det översta lagret på din kontinentalsäng. Egentligen använder du en bäddmadrass oavsett om du väljer en vanlig ramsäng eller kontinentalsäng till ditt hem. Madrassen skapar den känsla som du vill ha närmst mot kroppen. Dessa kan till exempel vara gjord i en typ av skum som ger ett härligt stöd för din kropp. Självklart kan du klicka runt på nätet och hitta många olika bäddmadrasser för kontinentalsängar. Men se till att lägga din research på rätt madrass till din säng. På så vis får du en helhet som kommer att gynna din sömn i många år framöver.

Fördelar med att ha en kontinentalsäng

När du väljer att införskaffa en kontinentalsäng framför en enkel ramsäng så gör du ett smart val. Att komma upp från golvet och samtidigt få rum med annat under sängen (än sånt som har hamnat där av misstag) ger en harmonisk känsla i ditt sovrum. Komplettera med väggfasta, eller golvstående, nattduksbord för förvaring. Exempelvis böcker, ett glas vatten eller andra detaljer som gör din tillvaro vid läggdags enklare. Kontinentalsängen må vara stor vid första anblick, men en sak är säker – den är lätt att flytta! Ofta slipper du den tunga sängramen eller liknande när du köper en kontinentalsäng. Detta innebär att du klarar av att lyfta sängens delar på två personer. Den stora mellanmadrassen är det bökiga i flytten då den tar plats på bredden. Men den väger inte mer än vad du och din starka vän klarar av att lyfta. Så trots sitt stora intryck är det inget åbäke som ger dig huvudbry inför flytt.

kontinentalsäng bäddad med färgglada kuddar