Kvinna sover med ett tyngdtäcke

Tyngdtäcke ger dig bättre sömn

posted in: Nyheter | 0

Ett tyngdtäcke är ett speciellt täcke försett med fickor som är fyllda med tungt material. Minimera sömnbristen och få djupare sömn med hjälp av ett tyngdtäcke. Många människor idag sover dåligt, känner oro eller stress under kvällar och nätter. Tack vare ett högkvalitativt tyngdtäcke kan du få den ro och sömn som du behöver. Tyngdtäcken från exempelvis Qoali har en positivt dokumenterad effekt baserad på vetenskap och forskning.

Har du svårt att sova eller koppla av är ett högkvalitativt tyngdtäcke att rekommendera. Tveka inte att läsa på om produkten och skapa dig en uppfattning. Tvekar man på täckets effekt kan man få det bekräftat genom att läsa forskningsrapporter som finns på nätet.

 

Hur fungerar ett tyngdtäcke?

Tyngdtäcket fungerar som så att täcket omsluter din kropp som en varm och skön kram. Arbetsterapeuter har observerat ett en mycket lätt beröring på kroppen varnar nervsystemet med att djupt tryck är lugnande och avslappnande.

När täckets tyngd appliceras på kroppen stimuleras kroppen att producera serotonin som lyfter ditt humör. Serotonin omvandlas naturligt till melatonin som får din kropp att vila och koppla av. Täcket kan jämföras med att få massage som ger fysiska samt psykologiska fördelar.

Täcket är dessutom mycket bekvämt att använda. Tyget består av bomull för att täcket ska vara behagligt mot kroppen. Det är även utvecklat för att kunna andas på ett optimalt sätt. Därför kan du använda ett tyngdtäcke året runt utan att det blir för varmt på sommaren.

Hund Fötter och tyngdtäcke i sängen

Täcket ger positiva effekter

Tyngdtäcket har enligt forskning länge varit ett erkänt hjälpmedel mot sömnsvårigheter, stress och psykisk oro. Oavsett om det är barn, vuxna eller äldre så har täcket en positiv effekt för att ge dig mer harmoni i livet. När man använder täcket omsluter det varsamt din kropp, vilket kan liknas med en varm och skön kram. Detta ger kroppen stimulans och hjälper dig att återhämta sig under natten.

Idag används täcket av många som lider av sömnproblem. Oavsett om det är barn, vuxna eller äldre. Täcket ger nämligen goda resultat oavsett om problemen är en påföljd av följande faktorer:

 • Stress
 • Ångest
 • Depression
 • Nedsatta sinnesfunktioner
 • Utvecklingsstörningar
 • Psykiska besvär

I en av de undersökningar som genomförts gällande tyngdtäckets effekt ser resultaten bra ut. 63% av samtliga deltagare rapporterade att de kände mindre ångest efter användningen av täcket. 78% upplevde att de kände sig betydligt lugnare och mer utvilade.

Tyngdtäcke för bättre sömn

Upplever du att sömnen på verkar din vardag negativt? Då kan du med fördel ta hjälp av ett högkvalitativt tyngdtäcke. Täcket är inte bara bekvämt, det är ett positivt dokumenterat sömnhjälpmedel som länge använts inom det medicinska samfundet.

Som tidigare nämnt har det gjorts en mängd olika studier och forskningar kring ämnet. I en av studierna påvisades det att denna typ av täcke är ett utmärkt hjälpmedel för personer med sömnsvårigheter till följd av neuropsykiatriska diagnoser.

Tänk på din hälsa och våga investera i sömnen med hjälp av detta täcke. Låt inte din vardag påverkas negativt av sömnbrist, ångest eller oro. Investera i ett tyngdtäcke redan idag och få bättre sömn.

Fler metoder för bättre sömn

 • För att somna lättare om kvällarna är det fördelaktigt att ha sömnrutiner. Lägg dig ungefär samma tid varje dag.
 • Undvik skärmtid i form av dator, telefon eller TV just innan läggdags. Det är viktigt att kroppen får börja varva ner redan innan du lägger dig.
 • Undvik att äta och dricka just innan du lägger dig. Koffeinrika drycker bör helt exkluderas innan läggdags.
 • Att träna regelbundet har visat sig förbättra sömnen. Undvik däremot att träna under sena kvällar.
 • Se till att det är mörkt när du sover.