en jordglob på en vagn med länkhjul

Svenskt företag tar hjulen ut i europa

posted in: Nyheter | 0

I hjärtat av Småland, där skogarna är tätast och sjöarna skimrar, har en industriell gigant vuxit fram. Från sina blygsamma rötter i Hillerstorp har Swede-Wheel blivit Skandinaviens ledande tillverkare av länkhjul. Nu satsar de stort och blickar utomlands, med Tyskland, Storbritannien och övriga Europa i sikte.

Swede-Wheel: En kort historik

Grundat 1942, har Swede-Wheel länge varit en symbol för svensktillverkad kvalitet. Med ett sortiment som innefattar allt från möbelhjul till industrihjul, har företaget etablerat sig som en pålitlig partner för alla som behöver hjul som klarar vikter upp till 7,5 ton.

ett möbelhjul står på en heltäckningsmatta

Från Hillerstorp till Ningbo

Medan huvudkontoret, produktutvecklingen, produktionen och lagerhållningen fortfarande är beläget i Hillerstorp, har Swede-Wheel också etablerat ett dotterbolag i Ningbo, Kina. Denna globala närvaro gör att de kan erbjuda sina produkter till en bredare marknad och fortsätta sin lyckade satsning.

Varför Europa?

Europa, med dess starka industriella bas, erbjuder en enorm potential för Swede-Wheel. Tyskland, med sin tekniska expertis och Storbritannien, med sin långa industrihistoria, är särskilt lockande marknader. Men det är inte bara dessa två länder som lockar; hela Europa ser potentialen i Swede-Wheels produkter.

en jordglob på en vagn med länkhjul

 

Hjulet som gett oss oändliga möjligheter

Länkhjul, ofta förbisedda men oumbärliga, spelar en central roll i många av våra vardagliga och industriella miljöer. Dessa hjul, kända för sin förmåga att svänga fritt och navigera i alla riktningar, erbjuder enastående rörlighet. Dessa hjul hittar vi i vår vardag på de mest vanliga platserna.

  • Kontorsmiljöer: De underlättar rörelsen av kontorsstolar, vilket ger användaren frihet att röra sig smidigt över golvet.
  • Sjukhus: Länkhjul finns på bårar och medicinska utrustningar, vilket gör det möjligt för vårdpersonal att snabbt och effektivt transportera patienter och utrustning.
  • Butiker: Handelsvagnar och transportvagnar utrustade med länkhjul gör det enkelt för kunder att handla och för personal att hantera varulager.
  • Industriella anläggningar: De används på tunga maskiner och utrustningar, vilket möjliggör enkel förflyttning och positionering på arbetsplatsen.
  • Hushåll: Många möbler, såsom bokhyllor och TV-bänkar, har just länkhjul för att förenkla ommöblering. Hjul anpassade för detta kallas istället för möbelhjul.

I vilka miljöer stöter du på den här typen av hjul? Länkjulen ger oss den rörlighet och flexibilitet vi ofta tar för givet.

Vad gör Swede-Wheel unikt?

Förutom deras uppskattade länkhjul och möbelhjul, är det Swede-Wheels engagemang för kvalitet som verkligen skiljer dem från mängden. Varje hjul som lämnar deras fabrik är ett bevis på svensk ingenjörskonst och kvalitet.

För de som letar efter en pålitlig partner inom hjulindustrin vågar vi nästan säga, sluta leta. Swede-Wheel kan ses som självklara valet. Med sin starka historia, globala närvaro och outtröttliga engagemang för kvalitet, är Swede-Wheel redo att rulla in i framtiden.