LED Lysrör

Säljdag Intention AB – Ny teknik inom led lysrör

posted in: Nyheter | 0

Säljdag Intention AB arbetar med att förse butiker inom dagligvaruhandeln med bra material och utrustning i form av bland annat butiksinredning, kundvagnar och Led Lysrör. Dag Byrmo är känd för sin klurighet och hittar ofta på smarta lösningar åt sina kunder. Kundvagnar är och har varit ett stort segment men han ser nu att det är ett annat produktområde som ökar mycket nämligen LED Lysrör.

LED Lysrör

I butiker med vanlig lysrörsbelysning betalar ägarna stora kostnader bara för att butiken ska vara ljus när kunderna kommer. Den största kostnaden är elen men en annan stor kostnad för butikerna är alla rören som behöver bytas ut.

Dag Byrmo började sälja LED Lysrör för 7 år sedan. Då var det ganska ovanligt att man använde sig av LED i butiker. Det kändes inte tillräckligt beprövat. Nu år 2015 har utvecklingen gått väldigt mycket framåt och man har kommit underfund med problemet, värmen. Värmen försämrade livslängden på lysrören men med bra kylflänsar är detta problemet löst.
Denna nya teknik gör att man på ett säkert sätt kan byta ut sin belysning i butiken. Dag arbetar med flera olika modeller och ljus för att man ska få rätt ljussättning i butiken, i charkdisken eller på t.ex. kontoret.
Om man idag har en butik med ca 150 lysrör och har öppet 10 h varje dag under ett år och har den gamla T9 modellen kan man göra en besparing på ca 70 000 kr per år. Detta är nog ganska lågt räknat när vi själva räknar på det men efter att ha pratat med Dag förstår man att han aldrig överdriver.

Livslängden

LED Lysrör har en otrolig livslängd. När man pratar livslängd på lampor pratar man normalt om brinntid. Vanliga Lysrör har en på ca 10 000h och LED Lysrör kan då ha en brinntid på upp till 80 000h. För butiken i exemplet skulle det då betyda att de inte behöver byta ut några rör förens om 20 år.
Med andra ord är det inte konstigt att nästan alla större tillverkare av lampor helt har gått över till LED eftersom det sparar tid och kunderna blir nöjda med att inte behöva byta lampor en gång i månaden som det kan bli när man använder halogen.

LED Lysrör