Kontorslokaler Göteborg

Kontorslokaler – Fem konkreta tips

posted in: Nyheter | 0

Kontorslokaler är på många sätt företagets ansikte utåt men kan även påverka produktiviteten i ett företag. Kontorslokaler går även ses som hjärtat i ett företag, då det är där arbetet sker. Därför finns det en del saker att tänka på när man ska välja kontorslokaler. I denna text kommer vi att gå igenom flertalet viktiga punkter för att förbereda dig för dina nya kontorslokaler. Allt handlar faktiskt inte om priset eller läget utan det finns en del andra saker man bör tänka på. För när man väl antingen behöver byta kontor eller skaffa ett för första gången, är det ibland lite nervöst att välja mellan de olika alternativen. Det är mycket viktigt att man har en dialog med medarbetarna vid flytt till ny kontorslokal. Ett tips för chefen är att informera samtliga samt fråga om det är okej. Det är fundamentalt att alla ska trivas på det nya kontoret.

Därför har vi tagit fram 5 konkreta tips för att hitta rätt kontorslokal som passar för en själv och ens företag.

 

1: Bestäm område från början

Ibland kanske området inte känns som någon större sak i sammanhanget. Det är dock något som kan påverka väldigt mycket mer än vad man faktiskt tror. Mycket beror på om man har kunder som kommer till kontoret eller inte. Området i sig kan också spela in när det handlar om restider för anställda och en själv.

I det långa loppet är det viktigt att man väljer ett område med god lokaltrafik och som är enkelt att nå. Det kommer göra det mycket enklare för alla inblandade. Framförallt för anställda som saknar bil. Oftast är en kontorslokal som ligger centralt en bra lösning. Däremot är det en lite dyrare lösning, trots det kan man i framtiden tjäna pengar på lokalen om man säljer den med vinst.

2: Välj större kontorslokaler

Även om man kanske inte tror att företaget kan växa mer, är det sällan korrekt. För ett företag kan nästan alltid växa mer eller behöva mer anställda. Se därför till att välja ett kontor som är lite större än vad du faktiskt behöver. Det ger dig utrymme att växa vid behov och gör även att det känns trevligare. Med en större kontorslokal så finns det mer utrymme och potential för att göra mer med lokalen. Är man ett företag som jobbar

Välj dock inte ett alltför stort kontor som bara kostar en massa pengar i onödan.

3: Moderna och trevliga kontorslokaler

Även om det inte behöver vara en splitterny byggnad, ska den inte vara förfallen. Tänk på att kontoret påverkar hur anställda mår men även ger en bild till kunderna eller besökarna. Därför är det viktigt att man inte väljer en alltför nedgången byggnad. Vill man tjäna pengar på lång sikt kan man köpa ett renoveringsobjekt, renovera och i framtiden ev. sälja. Detta ifall man skulle växa ur lokalen och behöver byta.

Kontoret är viktigt och om det är nedgånget kommer det även att påverka produktiviteten hos de anställda.

4: Välj en planlösning som passar för ditt företag

Alla företag har sina egna strukturer och vissa vill ha ett öppet kontorslandskap medans andra vill ha individuella kontor. Här måste man själv avgöra vad som passar för ens egen verksamhet. Det är också något man ska tänka på när man ska välja kontor.

Främst för att det då inte krävs några ändringar och gör det också enklare att snabbt och smärtfritt komma på plats.

5: Tänk på omgivningen

När du tittar på olika kontorslokaler är det också viktigt att du tänker på omgivningen runt omkring. Är det saker i närheten som låter mycket och hörs de in i lokalen. Oljud är något som ibland kan vara svårt att känna till innan man väl haft kontoret ett tag. Det är dock något som verkligen kan påverka produktiviteten hos de anställda och en själv.

Om det låter väldigt mycket kommer det helt enkelt vara svårt att arbeta ordentligt så testa ljudisoleringen om det är möjligt.